Kolega ma kompa do diagnostyki samochodow z grupy VW i chcialbym sie dowiedziec jak mam uaktywnic w/w funkcje?Nigdy nie bawilem sie w podlaczanie kompa do auta i nie chce czegos pomieszac,a chcialbym mic aktywne nastepujace funkcje:
-tryb amerykanski swiatel
-test zegarow
-automatyczne domykanie szyb podczas deszczu
Posiadam OIIFL AMBIENTE bez MAXIDOTA.
p.s.Ewentualnie kto moze pomoc w ustawieniu tych funkcji z bardziej doswiadczonych kolegow?Jestem z Koszalina ale czasami smigam po polsce wiec moge podjechac w rozne miejsca.Prosze o kontakt na priva lub gg 3864443.
Pozdrawiam :rofl
Doświetlanie polega na tym, że jak włączysz lewy kierunek (po 2 piknięciu kierunku) lub przekręcisz kierownicę w lewo (o jakiś tam niewielki kąt) to włącza Ci się lewy halogen i analogicznie jest z prawą stroną, natomiast jak wrzucisz bieg wsteczny to włączają się oba przednie halogeny. Oczywiście działa to tylko i wyłącznie jak masz włączone światła mijania.
W O2FL jest tylko jeden rodzaj halogenów.
Zamieszczone przez pio_wwa
bo widziałem samochodów które mają włączone halogeny przez cały czas.
Widziałeś to na Octaviach, bo teraz coraz więcej widać samochodów co jeżdżą na światłach przeciwmgielnych co udają, że mają dzienne.
A ja mam taki ciekawy przypadek. W Ambiente 2009 miałem cornery. na 99% jestem przekonany, że już w momencie włączenia kierunkowskazu nawet przy prostych kołach włączał mi się halogen. Teraz mam Elegance 2010 i również uruchomione cornery, ale włączają się dopiero po ruchy kierownicą. Czy można to zmienić jak funkcjonowało to w Ambiente.
I jeszcze jedno pytanie Nie mam czujka deszczu i CH działa po manualnym uruchomieniu. Czy bez czujnika, LH nie będzie w ogóle funkcjonował ?
Dzisiaj sprawdziłem, jednak w O2 FL Ambiente corner włącza się już po drugim mignięciu kierunkowskazu mimo, że kierownica jest na wprost, co jest lepszym rozwiązaniem bo już wcześniej przy dojechaniu do zakrętu miałem doświetlenie. A w Elegance O2 FL uruchamia się tylko kiedy skręcę kierownicą. Proszę o pomoc, wskazówkę gdzie to mogę zmienić ?
A czy w O2 z 2007r wersja Ambiente można ustawić test zegarów, cornery oraz tryb amerykański? Jeśli tak, to czy robił to już kiedyś jakiś forumowicz w trójmieście? :?:
A ja mam pytanie nt. automatycznego zamykania szyb kiedy pada deszcz (rain closing).
Mam maxi dota, ale kiedy wlacze tą funkcje to jest włączona tylko do nastepnego przekrecenia stacyjki, czyli:
- wlaczam funkcje rain closing, wyciagam kluczyk, zamykam auto - funkcja dziala
- wracam do auta, przekrecam kluczyk - funkcja juz wylaczona..
bo musisz mieć manetkę wycieraczek zostawioną w pozycji AUTO, żeby to zadziałało
pytanie dlaczego się toto "odptaszkowuje" w maxi docie - może warto spojrzeć w kodowanie?
OK, dzięki sprawdze czy jak zostawiam gałkę w pozycji auto też się samo odptaszkowuje..
Musze właśnie zakupić nowy interfejs, bo poprzedni hex mi się wysypał..
Panowie dziś w serwisie zakodowali mi Cornery. Działa przy skręcie kierownicą i kierunkowskazie. Jedyna moja tylko zagwozdka że zrobili to tak że jest to "powiedzmy" na stałe bo ja sam nie mogę tego WYŁ./WŁ. z poziomu Maxi Dota. Myślałem że jak to uaktywnią to mi się pojawi dodatkowa opcja na wyświetlaczu.
Panowie, nie bijcie... W O2 FL światła dzienne palą się razem z tylnymi pozycyjnymi ? O co chodzi z tym trybem skandynawskim czy amerykańskim, myślałem że po nowelizacji kodeksu drogowego w skodzie pomyśleli i światła dzienne świecą się tylko z przodu, bez pozycyjnych i oświetlenia tablicy.
Pozdrawiam, krzysn
Panowie czy w O2FL da się "dzienne" włączyć w światłach mijania(nie mam halogenów),aby świeciły w jakimś % mocy?
dawcio, Poszukaj na forum, bo się da to zrobić ale z tego co pamiętam to światła drogowe na 30% mocy, nie powiem dokładnie gdzie ale było już to omawiane.
Komentarz